Eveline

Foto An Thys

Ik was nog maar net mama geworden toen ik voor het eerst een online cursus illustratie volgde bij Make Art That Sells. Ik had er al vaak over gelezen, maar was er niet aan toegekomen. Geen tijd. Te duur. Toen ik een zomer lang thuis was in ouderschapsverlof schreef ik me dan eindelijk toch in. Meteen voelde ik dat het mijn ding was. Tekenen was altijd al een passie. Soms tekende ik eens een periode minder, maar het liet me nooit los. Ik volgde doorheen de jaren verschillende kunstopleidingen (modeltekenen, perspectieftekenen, olieverf, aquarel, noem maar op) in binnen- en buitenland. Kunst met de grote K was echter nooit echt mijn ding . Ik werkte altijd al graag op kleine schaal, liefst met potlood, pen of aquarel en rond thema’s uit het dagdagelijks leven. In illustreren vond ik mijn passie. Na die cursus kwam mijn eerste opdracht. Van dan af aan rolde ik van opdracht in opdracht en werd zo freelance illustrator.

Foto An Thys

Ik teken het liefst met de hand (met potlood, pen of mijn favoriete penseelpennetje) en bewerk de tekeningen nadien eventueel digitaal in Photoshop. Naast illustraties maak ik ook portretten en animatievideo’s. Het meest hou ik van zachte, kronkelende lijntjes, eenvoudige figuren, opvallende details en sprekende blikken. Ik zet vooral in op detail, beweging en gevoel. Want nog meer dan foto’s en digitale figuren kunnen handgetekende illustraties een gevoel overbrengen en blijven hangen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s