Over

Foto door An Thys

Achtergrond

Tekenen heb ik al altijd gedaan, als hobby, maar pas in 2018 startte ik in bijberoep als illustrator. Van opleiding ben ik psycholoog en ik heb heel wat andere dingen gedaan voordat ik tekenen als een reëel carrierespoor ging zien. Ik ben hoofdzakelijk autodidact, maar volgde ook verschillende teken- en schildercursussen in binnen- en buitenland.

Stadstekeningen

In 2019 startte ik Staske op, samen met mijn zus Sofie. We drukken stadstekeningen op draagtasjes, T-shirts en allerhande producten. We werken daarvoor samen met lokale handelaars en hebben daarnaast ook een eigen webshop.

Stijl & materiaal

Het liefst teken ik met een Japans penseelpennetje en kleur ik daarna het werk digitaal in. Deze manier van illustreren zal je het vaakst terugzien in mijn werk, al varieer ik wel vaak qua materiaal. Voor de stadstekeningen werk ik meestal met fijnere pennetjes en hou ik het vaak bij zwart wit.

Ik hou niet zo van strakke lijnen en symmetrie. Wel van kronkelende speelsheid, duidelijke contouren en harmonie. Ik beland vaak in het palet van ‘vuile kleuren’, die warme, zachte kleuren met hun ondankbare naam.

Ik ben geboren en getogen in Mechelen, woonde een hele tijd in de buurt van Leuven en verhuisde enkele jaren geleden naar een mooi plekje in Zuid-Limburg waar ik woon met mijn man en mijn dochter. Deze laatste kreeg mijn liefde voor het tekenen alvast helemaal mee. We tekenen dan ook vaak samen.

Een blik achter de schermen…

Een stadstekening begint met een schets, dan verbetering en opmaak in inkt en vervolgens nog wat computerwerk om de bestanden drukklaar te maken en eventueel wat kleur toe te voegen. Klaar!

Stadstekening Grote Markt Mechelen
Stadstekening van Lier
Stadstekening van Antwerpen