Over mezelf

Foto door An Thys

Ik tekende altijd al, maar pas sinds 2018 werk ik in bijberoep als illustrator. Ik maakte illustraties voor boeken, websites, persoonlijke opdrachten, animatievideo’s,…

In 2019 startte ik dankzij een gouden idee van mijn zusje Staske op: stadstekeningen gedrukt op draagtasjes. Op enkele leuke plekjes mochten de tasjes te koop gelegd worden. Er kwamen na enige tijd zelfs T-shirts bij met de stadstekening van Mechelen.

De Mechelse tasjes van Staske

Digitaal tekenen is niet mijn ding. Ik teken met de hand, het liefst met zo’n pekzwart penseelpennetje, en kleur daarna het werk digitaal in. Voor de stadstekeningen werk ik met fijne pennetjes en voor portretten met potlood of houtskoolpotloden. Af en toe leef ik me ook eens uit met verf op klein en groot formaat.

Ik hou niet zo van strakke lijnen en symmetrie. Wel van kronkelende speelsheid. Ik beland vaak in het palet van ‘vuile kleuren’, maar de laatste tijd schilder ik in acryl ook met felle kleuren. En de stadstekeningen blijven vrijwel altijd zwart wit. Kortom, er is geen lijn in te trekken 😉

Zelfportret, 2013