Over mezelf

Foto door An Thys

In 2005 studeerde ik af als Master in de Psychologie en nadien als preventieadviseur psychosociale aspecten. Na meer dan 10 jaar werken in de psychosociale sector, maakte ik enkele jaren geleden een carrièreswitch naar meer werk achter de schermen (redactie, copywriting en kennisbeheer). Sinds 2018 werk ik in bijberoep als illustrator. Als freelancer maak ik tekeningen, illustraties en creatieve ontwerpen voor kleine en grote ondernemingen.

In 2019 startte ik Staske op, samen met mijn veel jongere zusje. We drukken stadstekeningen op draagtasjes, T-shirts en allerhande producten. We werken daarvoor samen met lokale handelaars en hebben ook een eigen webshop.

De Mechelse tasjes van Staske

Het liefst teken ik met een Japans penseelpennetje en kleur ik daarna het werk digitaal in. Deze manier van illustreren zal je het vaakst terugzien in mijn werk. Voor de stadstekeningen werk ik met fijnere pennetjes en hou ik het meestal bij zwart wit.

Ik hou niet zo van strakke lijnen en symmetrie. Wel van kronkelende speelsheid, duidelijke contouren en harmonie. Ik beland vaak in het palet van ‘vuile kleuren’, die warme, zachte kleuren met hun ondankbare naam.

Ik ben geboren en getogen in Mechelen, woonde een hele tijd in de buurt van Leuven en verhuisde enkele jaren geleden naar een mooi plekje in Limburg waar ik woon met mijn man en mijn dochter. Deze laatste kreeg mijn liefde voor het tekenen alvast helemaal door. We tekenen dan ook vaak samen.