Eveline

Foto door An Thys

Ik was nog maar net mama geworden toen ik voor het eerst een online cursus illustratie volgde. Ik had er al vaak over gelezen, maar was er niet aan toegekomen. Geen tijd. Te duur. Toen ik een zomer lang thuis was in ouderschapsverlof schreef ik me dan eindelijk toch in. Meteen voelde ik dat het mijn ding was.

Tekenen was altijd al een passie. Als kind kreeg ik het plezier van het tekenen al mee van mijn grootvader. Ik volgde verschillende kunstopleidingen (o.a. tekenen, modeltekenen, olieverf, aquarel en schilderen naar de oude meesters), maar veruit het meest leerde ik van mijn schoonvader, professioneel kunstenaar Jacques Verduyn

Terracotta door Jacques Verduyn

Ik werk graag op kleine schaal, liefst met potlood, pen of aquarel en rond thema’s uit het dagdagelijks leven. In illustreren vond ik mijn passie. Na die cursus kwam mijn eerste opdracht. Van dan af aan rolde ik van opdracht in opdracht en werd zo freelance illustrator.

Ik teken het liefst met de hand (met potlood, pen of mijn favoriete penseelpennetje) en bewerk de tekeningen nadien eventueel digitaal in Photoshop. Naast illustraties maak ik ook portretten en animatievideo’s. Het meest hou ik van zachte, kronkelende lijntjes, eenvoudige figuren, opvallende details en sprekende blikken. Ik zet vooral in op detail, beweging en gevoel. Want nog meer dan foto’s en digitale figuren kunnen handgetekende illustraties een gevoel overbrengen en blijven hangen.

Op Instagram en Pinterest post ik geregeld nieuw werk, probeersels, acties en projecten. Volg je mee? @evelinevanparys